2 gedachten over “Pijn en bewegen

  • Ik heb een vraag: ik heb last van mijn knieën. Tot in September deed ik veel aan artistiek rolschaatsen. Zonder probleem. Ik heb een verkeerde beweging gedaan bij het opheffen van een doos, en toen heel even pijn gehad in mijn linker knie. Sindsdien heb ik constant pijn, meestal met ochtenstijfheid in mijn knie: in mijn linker/rechterknie/rechter heup. Strekken kan volledig, plooien ook, en fysio & 2 huisdokters en orthophedist hebben ook al gekeken: het zijn ‘vage knieklachten’ zoals ze zeggen. Zo frustrerend. Ik kan nog wel een beetje rolschaatsen maar slechts 15 minuten en heel lichtjes. Ervoor 1 1/2 uur tot 2 uur . Volgende week een MRI van mijn links knie en dan weer naar de orthopedist. Ik heb al een kuur van 5 dagen ibobrufen gedaan, en ook een kuur van 5 dagen Diclofenac.

    Vraagje: mag je eigenlijk gewoon doorsporten (artistiek rolschaatsen zonder sprongen natuurlijk)? volgens mijn huisdokter & orthopedist wel, maar ja: als het niet gaat. Ik heb het hele internet al afgezocht zonder resultaat.

     
    Beantwoorden
    • beheerder knieartroseonline.nl

      Hi Geert,

      Wat vervelend dat je last hebt van je knieën!
      Wanneer je huisdokter en orthopedist zeggen dat het mag, zou ik op hun oordeel vertrouwen.
      Daarbij blijft het wel belangrijk dat je het opbouwt (dus wellicht een aantal weken 10 minuten en daarna langer) en je knieën niet overbelast.
      Je geeft aan dat je toch nog wat pijn houdt; wellicht kan een kniebrace helpen voor wat extra steun in je knie dat je het langer vol kan houden?

      Veel succes gewenst!

      Groetjes Yvet

       
      Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.